Matka Veijalainen

Kaunis Gardajärvi

11.-17.9.2018, Kysy lisäpaikkoja toimistosta!
 7 päivää | Italia

Jatkamme tänä syksynä kesää hieman Italian puolella. Pohjois- Italian järviseutu on vertaansa vaille viehättävyydessään niin ympäröivän luonnon kuin paikallisen asutuskulttuurin suhteen! Ilmasto on yleensä leuto ja miellyttävä pitkälle syksyyn, suojelevathan Alpit kylmiltä pohjoistuulilta ja Po- joen tasangon yli tulee lämmintä ilmaa etelästä päin. Kesällä järvet sitovat lämpöä ja luovuttavat sitä ympäristöön, jolloin läheisyyteen muodostuu muuta ympäristöä välimerellisempi kasvillisuus sypresseineen, oleantereineen, laakeripuineen ja palmuineen. Alue on ollut jo pitkään niin tavallisten matkailijoiden ja taiteilijoiden kuin kuninkaallisten että muiden kuuluisuuksien suosimaa lomanviettoaluetta. Järvien ympärillä olevat kaupungit ovat säilyneet pieninä ja idyllisinä ja niiden kapeilla kujilla kierrellessä löytyy yllätyksiä toisensa perään. Suosittuja vapaa-ajan aktiviteetteja ovat myös kävelyt rantabulevardeilla ja vierailut laivalla Gardajärven viehättäviin kohteisiin.

HINTA: 1175 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 250 € 

HINTA SISÄLTÄÄ:

 • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
 • ( Liitäntäkuljetuksen Suomessa lisähintaan)
 • Laadukkaat hotellimajoitukset 2hh
 • Puolihoitoruokailut
 • Lennot turistiluokassa Helsinki – Milano - Helsinki
 • Matkanjohtajan palvelut
 • Risteilyn Gardajärvellä
LISÄMAKSULLISIA RETKIÄ
 • Venetsian kokopäiväretki 80€
 • Viinitilaretki sis. maistiaiset 35€
 • Dolomiittien retki 65€
 • Verona 35€


MATKAOHJELMA

1. pv HELSINKI – MILANO - GARDAJÄRVI

Tapaamme Helsinki – Vantaan lentoasemalle ja suora lento Milanoon voi alkaa. Milanossa meitä on vastassa tuttu bussimme ja lyhyt noin kahden tunnin matka Gardajärvelle. Majoittuminen ja illallinen. 170 km

2. pv RISTEILY GARDAJÄRVELLÄ

Lomapäivien aikana tutustumme Gardajärveen ja sen ympäristöön. Tänään lähdemme laivaretkelle lumoavalle Gardajärvelle. Risteilyllä saa käsityksen järveltä päin alueen mittasuhteista ja eri kaupunkien tarjoamista mahdollisuuksista. Iltapäivällä palaamme takaisin hotelliimme. Yhteinen illallinen

3. pv VERONA

Näitten päivien aikana tutustumme myös Gardajärven ympäristöön. Teemme lisäretken Veronaan, joka tunnetaan paitsi Romeon ja Julian kaupunkina myös historiallisista nähtävyyksistään roomalaisten ajoista lähtien, näistä tunnetuimpana entinen gladiaattorien taistelutanner, nykyisin oopperan esityspaikkana käytetty ”Arena”.  Ja tottakai näemme myös sen kuuluisan Julian parvekkeen. Aikaa on myös ostoksille kuuluisalla Via Mazzinilla tai vaihtoehtoisesti voi nauttia näkymistä ja iltapäiväkahvihetkestä yhdellä maailman kuuluisimmista aukioista aivan Arenan vieressä, Piazza Bralla.

4. pv VENETSIA

Tänään teemme lisäretken Venetsiaan, tähän tarunomaiseen vesien ympäröimään kaupunkiin. Menemme veneellä mantereen puolelta Venetsian keskustaan, jossa on kuuluisa Piazza San Marco eli Pyhän Markuksen tori ja sen laidalla ovat Pyhän Markuksen kirkko, kellotorni ja suurherttuan eli dogen palatsi. Dogen palatsin vierestä löytyy myös kuuluisa ”Huokausten silta”, jonka alitse häämatkalaiset usein kuljetetaan gondoleilla. Kaikki liikenne tapahtuu vesitse, eikä autoja ole koko alueella. Palaamme tästä ainutlaatuisesta kaupungista jälleen veneellä parkkipaikallemme ja ajamme hotellillemme iltaruokailuun.

5. pv VIINITILARETKI

Veneton alue on monipuolinen viinialue, sieltä tulevat niin kuuluisa Soave- valkoviini kuin täyteläinen Amarone, yksi Italian parhaista punaviineistä. Valpolicella-alueella tuotetaan myös kevyttä Bardolino - punaviiniä sekä Chiaretto - roseeviiniä, nämä molemmat raikkaat viinit on tarkoitettu juotavaksi nuorina samoin kuin Gardan alueen kuiva valkoviini Bianco di Custoza. Tutustumme yhden paikallisen tilan viininvalmistusprosessiin ja maistelemme heidän erilaisia viinejään viinitilavierailumme yhteydessä.

6. pv DOLOMIITTIEN KIERROS

Dolomiitit ovat muista Alpeista poikkeava vuorimuodostelma Pohjois-Italiassa. Dolomiittien syntyhistoria ulottuu satoja miljoonia vuosia taaksepäin ja tästä geologeille ja muille tutkijoille suunnattoman arvokkaasta ulkoilmalaboratoriosta löytyy valtavasti erilaisia fossiileja ja mineraaleja. Meille maallikoille nämä luonnon rikkaudet näkyvät upeana taideteoksena moninaisine väreineen, kerrostumineen ja jylhine muotoineen. Teemme kattavan kokopäivän kierroksen tässä monia elokuvantekijöitäkin kiehtoneessa, ainutlaatuisessa vuoristossa. Paluu illaksi hotellille ja päivällinen.

7. pv MILANO – HELSINKI

Aamiainen ja lähtö lentokentälle, josta kotimatkamme Suomeen alkaa Finnairin siivin suoralla lennolla. Helsinki – Vantaan lentoasemalla keltainen bussimme odottaa meitä ja matkamme viimeinen osuus kohti kotia alkaa. 170km


MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018