Matka Veijalainen

LOIRELAAKSON LINNAT JA PARIISI

10.–14.5.2019, 5 päivää

Tours 2 yötä, Pariisi 2 yötä

Loirenlaaksossa näemme kuuluisimpia ja mielenkiintoisimpia kuninkaiden linnoja keväisessä kukkaloistossaan, laaksossa on lähes tuhat linnaa eri aikakausilta. Ranskan pienet ja viehättävät kylät toivottavat meidät tervetulleeksi nauttimaan maaseudun kiireettömästä tunnelmasta ja aistimaan mitä upeimpia tuoksuja ja makuja. Pariisiin tutustumme paikallisoppaan johdolla kattavalla kaupunkikierroksella ja hotellimme sijaitsee kävelymatkan päässä Pariisin kuuluisista maamerkeistä, mahtipontisesta Riemukaaresta ja loisteliaasta Champs–Élysées-kadusta. Ehdottomia käyntikohteita jokaisen Pariisin matkalla ovat Eiffel-torni ja risteily Seinellä. Ja kun Pariisiin asti on tullut, kannattaa samalla poiketa ihailemassa myös Versaillesin linnan loistoa opastetulla retkellämme. Lentomatkat teemme nopeasti ja mukavasti suorilla lennoilla.

MATKAN KOHOKOHDAT

 • Ihanat linnapuutarhat
 • Loirelaakso
 • Viinitila vierailu
 • Pariisi

Matkan hinta 1290 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 240 €  

HINTA SISÄLTÄÄ

 • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla (Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
 • Lennot Helsinki – Pariisi – Helsinki turistiluokassa
 • Hyvätasoiset hotellimajoitukset 2hh
 • Puolihoitoruokailut 4 aamiaista ja 4 päivällistä
 • Kaupunkikiertoajelu Pariisi
 • Matkanjohtajan palvelut

LISÄMAKSULLISIA RETKIÄ

 • Versailles, aurinkokuninkaan linna ja puutarha 65€
 • Seine risteily 25€ 


MATKAOHJELMA

1. pv HELSINKI - PARIISI - LOIRELAAKSO

Tapaamme Helsinki - Vantaan lentoasemalla, josta on Finnairin suora lento Pariisiin. Iltapäivällä saavumme Charles de Gaullen kentälle. Kentällä meitä on vastassa bussimme, joka vie meidät suoraan keväiseen Loirenlaaksoon, Toursin viehättävään historialliseen keskustaan, ranskan keskiosassa, Loire-joen varrella sijaitseva kaunis Tours tunnetaan Taiteen ja Historian kaupunkina. Toursin historiallinen keskusta keskiaikaisine, puuristikoilla koristeltuine taloineen kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin. Majoitumme ja nautimme yhteisen illallisen. 330 km

2. pv LINNOJEN PÄIVÄ JA VIINITILA

Aamiaisen jälkeen viinitilavierailulle.  Päivän aikana ajelemme mukavasti jokilaaksoa pitkin tutustuen Villandryn upeaan renessanssilinnaan ja sen hurmaaviin puutarhoihin, jotka kukoistavat ympäri vuoden. Puutarhat perustuvat 1300-luvulta peräisin olevaan määritelmään ”ranskalaisesta puutarhasta”, joka muodostuu mm. erilaisista kukka-, vesi- ja hyötytarhoista. Puutarhoissa voi ihastella millimetrin tarkasti omissa lokeroissaan kukoistavia kukkia, hedelmiä ja vihanneksia, sekä tarkasti muotoiltuja puksipuita ja kauniita suihkulähteitä. Iltapäivällä vierailemme Saumu

3. pv TOURS - PARIISI

Aamupäivällä tutustumme satumaiseen Château de Chambordin linnaan, joka rakennettiin vuosina 1519-1538 kuningas Frans I:lle metsästyskäyttöön, linnassa on huimat 426 huonetta. Mielikuvituksellisesti keskiaikaisten linnojen arkkitehtuuria ja italialaista klassista renessanssityyliä yhdistelevää Chambordin linnaa kehutaan renessanssiarkkitehtuurin helmeksi. Erityisen kuuluisa linna on kaksinkertaisista spiraaliportaistaan, joiden arvellaan olevan itse Leonardo da Vincin suunnittelemat. Iltapäivän aikana suuntaamme ihanaan Pariisiin. Tutustumme ensiksi kaupunkiin paikallisoppaan johdolla. Moni-ilmeisen kierroksemme aikana näemme vanhan Oopperan, Madeleine-kirkon, Place Vêndomen, Notre Damen katedraalin ja Eiffel-tornin. Ajamme eleganttia, maailmankuulua paraatikatua Champs-Élyséeta pitkin Riemukaarelta Concorde-aukiolle ja näemme maailman suurimman taidekokoelman omaavan Louvren lasipyramideineen. Tutustumme myös latinalaiskorttelien värikkääseen elämään. Majoitumme hotelliin ja yhteinen illallinen.

4. pv VAPAAPÄIVÄ JA VERSAILLES LINNA

Mahdollista lähteä puolipäivä retkelle Versaillesin linnaan, joka on Euroopan suurin barokkilinna. Tämä Aurinkokuninkaan ja koko Ranskan kuningasmahdin loistava symboli oli alun perin vaatimaton metsästyslinna. Versaillesin linna ja puutarhat ovat olleet esikuvana lukuisille eurooppalaisille linnoille. Iltapäivällä järjestämme lisämaksullisen Seinen jokiristeilyltä käsin. Seine on Pariisin sydän, jonka varrelle kaupunki on alun perin syntynyt. Useimmat Pariisin merkittävimmistä rakennuksista löytyvät yhä joen läheisyydestä. Risteily Seineä pitkin onkin mitä mainioin tapa tutustua Pariisiin ja sen nähtävyyksiin, samalla jalkojaan säästäen.Yhteinen illallinen.

5. pv PARIISI – HELSINKI

Aamulla käymme vielä Montmartren taiteilijoiden kukkulalla, josta puoliltapäivin kuljetus lentoasemalle ja kotimatka Suomeen voi alkaa suoralla lennolla.


MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018