Matka Veijalainen

Pariisi - Luxemburg – Bryssel – Amsterdam   

15.-20.5.2019 | 6 päivää

Pariisi 2 yötä, Luxemburg 1, Bryssel 1 yö, Amsterdam 1yö

Pariisi, Luxemburg, Bryssel ja Amsterdam, neljä niin suurenmoisen maineen omaavia, mutta niin erilaisia pääkaupunkeja samalla matkalla!

Pariisissa näemme kuuluisammat ja mielenkiintoisimmat nähtävyydet opastetulla kiertoajelulla mm. Eiffel-tornin, Riemukaaren ja Champs Elysées -kadun. Pariisissa riittää nähtävää ja koettavaa jokaiselle mielenkiinnon mukaan, on museoita, huippumuotia ylellisissä kaupoissa, romanttisia puistoalueita, koristeellisia siltoja, upeaa arkkitehtuuria. Aika Pariisissa kannattaa käyttää tehokkaasti joko valinnaisilla retkillämme tai seikkailuihin omin päin suurkaupungin vilinässä. Mieli jää vielä Pariisista lähdönkin jälkeen harhailemaan sen monille sokkeloisille kaduille.

Luxemburg on Benelux-maiden lilliputtivaltio, pieni mutta pippurinen ja omaa paljon pää- täntävaltaa kokoonsa nähden. Pääkaupungin vanha keskusta on pieni ja sympaattinen ja muodostuu rauhallisista kävelykaduista sekä tunnelmallisista aukioista. Luxemburg on myös monien ulkomaisten virkamiesten asemapaikka ja kaupungissa on kansainvälinen tunnelma.

Bryssel puolestaan on kaikkien ajatuksissa EU:n pääkaupunkina, mutta vain harva meistä on käynyt nauttimassa sen rennosta ilmapiiristä, erinomaisista ravintoloista ja kahviloista, huippuluokan ostosmahdollisuuksista, kauniista arkkitehtuurista ja monipuolisista nähtävyyksistä. Brysselin Grand-Place -keskusaukiota kaupungintaloineen pidetään yhtenä maailman kauneimmista ja se on merkitty myös UNESCO:n maailmanperintölistalle ainutlaatuisuudellaan.

Iloinen Amsterdam hurmaa välittömyydellään ja ennakkoluulottomalla asenteellaan. Amsterdam tunnetaan vapaamielisyydestään ja monet taiteilijat löysivät sieltä aikoinaan henkisen kotinsa ja maan taideaarteet ovat mittaamattomat. Turistiveneet seilaavat kanavissa ja amsterdamilaiset puikkelehtivat pyörillään ja liikenne soljuu sopuisasti. Täällä on mukava käyskennellä ja seurata paikallista menoa tai poiketa johonkin Amsterdamin lukuisista nähtävyyksistä.

Tällä matkalla koemme neljän maan pääkaupunkien nähtävyydet mukavasti ja kiireettömästi laadukkaalla bussillamme. Lentomatkat teemme nopeasti suorilla lennolla.

Hinta 1290 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 350€  

HINTA SISÄLTÄÄ

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla (Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
  • Lennot Helsinki - Pariisi, Amsterdam - Helsinki
  • Hyvätasoiset hotellimajoitukset 2hh
  • Puolihoitoruokailut
  • Kaupunkikiertoajelut Pariisi, Bryssel ja Amsterdam
  • Matkanjohtajan palvelut

LISÄMAKSULLISIA RETKIÄ

  • Seinen risteily 25€
  • Lidon kabaree-esityslippu ja ½ pulloa samppanjaa 125€
  • Kanavaristeily 25€

1. pv HELSINKI ­­- PARIISI

Tapaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lennämme keväiseen Pariisiin. Vierailemme Montmartren taiteilijoiden kukkulalla, jossa saamme ihailla Pariisin loistoa. Mahdollista lähteä lisä- maksulliselle Seinen risteilylle. Yhteinen illallinen.

2. pv PARIISI

Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikiertoajelu paikallisoppaan johdolla. Moni-ilmeisen kierroksemme aikana näemme vanhan Oopperan, Madeleine kirkon, Place Vendomen, Notre Damen kirkon ja Eiffel-tornin. Ajamme eleganttia, maailmankuulua paraatikatua Champs-Elyséeta pitkin Riemukaarelta Concorde-aukiolle ja näemme maailman suurimman taidekokoelman omaavan Louvren lasipyramideineen. Tutustumme myös latinalaiskorttelien värikkääseen elämään. Kiertoajelun jälkeen järjestämme mahdollisuuden mennä lisämaksusta Eiffel-torniin katselemaan upeita näkymiä Pariisin yli. Yhteisen illallisen jälkeen on mahdollista lähteä lisämaksulliseen Lidon kabaree -esitykseen.

3. pv PARIISI - LUXEMBURG

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti vaurasta Luxemburgin suurherttuakuntaa. Tämä pienvaltio on tunnettu pankkisektoristaan ja kansainvälisestä ilmapiiristään, toimiihan siellä paljon Euroopan Unionin toimipisteitä, kuten Euroopan investointipankki. Luxemburg on mielenkiintoinen yhdistelmä Ranskaa ja Saksaa, maantieteellinen asema näiden suurvaltojen läheisyydessä on jättänyt sinne jälkensä niin kieleen kuin keittiöönkin. Yhteinen illallinen.

4. pv LUXEMBURG – BRYSSEL 

Aamiaisen jälkeen otamme suunnaksi EU:n ja Belgian pääkaupungin Brysselin. Brysseliin saavuttuamme tutustumme kiertoajelulla tähän kaikkien tuntemaan kaupunkiin, jossa vain harva meistä on vieraillut. Brysselin Grand-Place -keskusaukio on vanhan kaupungin sydän ja sen lähettyviltä löytyvät niin belgialaiset suklaapuodit kuin kuuluisat olutpubitkin sekä upeat ostosgalleriat. Yhteinen illallinen.

5. pv BRYSSEL – AMSTERDAM 

Päivän aikana suuntaamme iloiseen Amsterdamiin, pidämme lounastauon Haagissa, Alankomaiden hallintokaupungissa. Kuningasperhe, hallitus ja parlamentti ja monet kansainväliset organisaatiot ovat asettuneet Haagiin. Amsterdamiin tutustumme kaupunkikierroksella ja vierailemme myös paikallisen maanviljelijän juustolassa ja käymme tutustumassa kuuluisien hollantilaisten puukenkien valmistukseen. Loppupäivä on vapaata aikaa. Majoitumme keskustan hotelliin.

6. pv AMSTERDAM – HELSINKI

Aamiaisen jälkeen menemme Schipholin suurelle lentoasemalle, josta matkaamme Helsinkiin suoralla lennolla.

MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018