Matka Veijalainen

Sorrento ja Rooma 

12.-19.10.2018 | 8 päivää | Sorrento 5 yötä, Rooma 2 yötä
ITALIA

Jatkamme tänä syksynä kesää Italian puolella, iki-ihanaan Sorrentoon ja kaikkien teiden päätepisteeseen Roomaan. Sorrentosta käsin teemme retkiä Caprin saarelle, Napoliin, Amalfin rannikolle ja tottakai aikaa jää myös lomailuun. Ikivanha Rooma tulee matkalla tutuksi, majoitumme aivan keskustaan kahdeksi yöksi ja kaupunkikierroksella näemme tärkeimmät nähtävyydet mm. Colosseumin, Piazza Venezian, Castel Sant Angelon sekä Vittorio Emanuel II monumentin. Loistava uutuusmatka Italian ystäville!

Hinta 1560€ / hlö / 2 hh, 1hh lisä 400 €  

HINTA SISÄLTÄÄ

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen
  • (Liitäntäkuljetuksen Suomessa lisähintaan)
  • Lennot Helsinki – Rooma – Helsinki turistiluokassa
  • Hyvätasoiset hotellimajoitukset 2hh
  • Matkaohjelman mukaiset ruokailut
  • Matkaohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsyt
  • Matkanjohtajan palvelut

LISÄMAKSULLISET RETKET

  • Vatikaani sis. lipun ja suomenkielisen opastuksen 80€


MATKAOHJELMA

1. pv HELSINKI - ROOMA - SORRENTO

Tapaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja lennämme lennolla Roomaan. Siellä meitä on vastassa bussi ja matkanjohtaja. Matka alkaa kohti iki-ihanaa Amalfin rannikkoa. Ajamme noin neljän tunnin matkan Sorrentoon, jonne saavumme iltapäivällä ja majoitumme hotelliin. Ennen illallista pieni kävelykierros Sorrenton keskustassa. Yhteinen päivällinen. 280km

2. pv CAPRI JA AXEL MUNTHEN HUVILA

Teemme kokopäiväretken ihastuttavalle Caprin saarelle, joka sijaitsee n. 30 min. laivamatkan päässä Sorrentosta. Capri on perinteisesti koko maailman jet-setin rakastama lomakohde: täällä ovat olleet valtion päämiehet, filmitähdet ja laulajat! Saavuttuamme Caprin satamaan, nousemme pikkubusseilla n. 280 metrin korkeudessa sijaitsevaan Anacaprin kylään. Vierailemme Anacaprin tunnetuimmassa nähtävyydessä ruotsalaisen Axel Munthen huvilassa. Palaamme pikkubusseilla alas Caprin keskustaan, joka ihastuttaa pienillä aukioillaan, kapeilla kaduillaan, luksushotelleilla ja putiikeilla. Kävelemme keskustan läpi näköalapaikalle, josta aukeavat mahtavat maisemat sinivihreänä kimaltavalle merelle ja Faraglioni-kallioille. Vapaa-aikaa ja iltapäivällä bussikuljetus Caprin satamaan ja paluu Sorrentoon. Päivällinen hotellin ravintolassa.

3. pv VILKAS NAPOLI

Napoli herättää voimakkaita tunteita ristiriitaisuudellaan. Toisaalta kaupunki on täynnä taidetta ja historiaa, toisaalta rapistuvia palatseja ja kapeita kujia, pizzauunit tuoksuvat, kaiken keskellä napolilaiset puhuvat kovaan ääneen, liikenne on vilkasta, meteli on välillä korvia huumaava! Kaupungin tarjonta vierailijalle on runsasta; pienten kirkkojen ja palatsien kätköissä lepää mitä upeimpia taideaarteita. Teemme kiertoajelun bussilla ja näemme bussista käsin mm. Plebisciton aukiolla olevan Palazzo Reale -palatsin, teatteri San Carlon, Castel Nuovo -linnan, Castel dell'Ovo -linnan, kauniit merenrantakadut Caracciolon ja Mergellinan. Kävelykierroksen aikana käymme San Gennaron tuomiokirkossa, tutustumme pieneen, mutta sitäkin kauniimpaan San Severon kappeliin, jossa lepää Giuseppe Sanmartinon koskettava marmoripatsas Cristo Velato (hunnutettu Kristus). Erittäin mielenkiintoinen on Via San Gregorio Armeno-katu, joka on Napolin tunnetuin käsityöläiskatu; täällä myydään mm. jouluseimiä koristefiguureineen, mutta myös koristenukkeja, jotka esittävät italialaisia poliittikkoja ja jalkapalloilijoita! Kävelykierros päättyy Umberto I:n katettuun galleriakäytävään. Yhteinen päivällinen.

4. pv AMALFINRANNIKKO

Amalfin rannikko on häikäisevän kaunis! Lähdemme Sorrentosta etelään päin ajaen rantatietä ohittaen Positanon, joka oli entinen kalastajakylä, nykyisin ylellinen lomakylä. PysähdymmeAmalfi'ssa, joka oli keskiajalla yksi Italian merkittävimpiä merivaltioita. Amalfin tunnelmallisessa keskustassa on kaunis 1000-luvulta peräisin oleva kirkko, joka on omistettu apostoli Andrealle. Paluu iltapäivällä takaisin Sorrentoon. Yhteinen päivällinen.

5. pv IHANAA LOMAA

Omaa aikaa nauttia Sorrenton ilmapiiristä, käydä leivos kahvilassa, tehdä ostoksia, syödä pitkän kaavan mukaan lounas ja nauttia elämästä. Yhteinen läksiäispäivällinen hotellissa.

6. pv SORRENTO - ROOMA

Aamupäivä vielä aikaa Sorrentossa. Kymmeneltä lähdemme kohti Roomaa, ajomatka n. 4 tuntia taukoineen. Majoitumme hyvätasoiseen keskusta hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. 280km

7. pv ROOMA

Aamiaisen jälkeen tutustumme opastetulla kaupunkikierroksella Roomaan. Kierroksen aikana näemme mm. Colosseumin, Piazza Venezian, Castel Sant Angelon sekä Vittorio Emanuel II monumentin. Ajamme Teveren jokivartta ja pääsemme näin kurkistamaanmyös Vatikaanin puolelle. Kierroksen jälkeen mahdollisuus omatoimiseen lounaaseen kaupungilla. Järjestämme halukkaille lisämaksullisen retken Vatikaaniin. Paluu omatoimisesti lounaan jälkeen hotelliin. Yhteinen illallinen.

8. pv ROOMA - HELSINKI

Aamiainen ja lähtö lentokentälle, josta kotimatkamme Suomeen alkaa Finnairin siivin suoralla lennolla Helsinkiin.


MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018