Matka Veijalainen

Ukraina - Valko-Venäjä - Baltia

4.-14.6.2018 | 11 päivää | Kiova 3 yötä, Minsk 4 yötä, Vilna 2 yötä, Pärnu 1 yö

Lähde mukaamme jännittävälle uutuusmatkallemme, Ukrainan,
Valko-Venäjän ja Baltian kierrokselle, joka huipentuu Tšernobyl-vierailuun. Matkaamme kiireettömällä aikataululla 11 päivän ajan tutustuen alueiden tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kaupunkeihin. Itsenäisyydenaukio Maidan on Kiovan keskusaukio ja lukuisten tapahtumien keskipiste. Maidan toimi oranssin vallankumouksen päänäyttämönä vuonna 2004 kuten myös Itä-Ukrainan kriisiä edeltäneiden mielenilmausten ja protestien pääpaikkana. Kiovassa on lukematon määrä erilaisia kirkkoja ja luostareita. Retkellä Tšernobyliin matkustamme ajassa taaksepäin aina vuoteen 1986, jolloin 26.4. tapahtui kaikkien aikojen vakavin ja tuhoisin ydinvoimalaonnettomuus, kun voimalan reaktorissa suoritettiin uuden järjestelmäntestausta. Valko-Venäjän sanotaan olevan Euroopan viimeinen diktatuuri. Pääkaupunki Minsk sijaitsee maan keskiosassa, tunnetaan majesteettisista aukioistaan ja lukuisista puistoistaan. 1500-luvulta peräisin oleva Mirin linna on yksi Valko-Venäjän merkittävimmistä nähtävyyksistä ja Unescon maailmanperintökohde. Yövymme keskiaikaisessa Vilnassa sekä ajaessamme kaupunkiin ihailemme Baltian maaseutua. Vilna ihastuttaa vieraansa vieraanvaraisuudellaan ja kauneudellaan. Matkamme vie myös Itämeren rannikolle, Pärnun upeille hiekkarannoille. Tällä matkalla nautimme paikallisia herkkuja ihastuttavissa ravintoloissa ja yövymme hyvätasoisissa hotelleissa.

Matkan kohokohdat

 • Kiovan kaupunkikierros
 • Retki Tšernobyliin
 • Minsk ja Valko-Venäjä
 • Iki-ihana Vilna

HINTA 1750 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 290 €  

HINTA SISÄLTÄÄ

 • Laadukkaan linja-autokuljetuksen
 • Viisumin Valko-Venäjälle
 • Laivamatkan Tallinna – Helsinki kansipaikalla
 • Hyvätasoiset hotellimajoitukset 2hh
 • Matkaohjelman mukaiset ruokailut
 • Kaupunkikierrokset Vilna, Minsk, Tšernobyl, Kiova
 • Lennon Helsinki – Kiova turistiluokassa
 • Retken Tšernobyliin
 • Retken Mirin linnaan
 • Matkanjohtajan palvelut


MATKAOHJELMA

1. pv HELSINKI - KIOVA

Tapaamme Helsinki Vantaan lentoasemalla, josta lennämme Kiovaan. Lentoasemalta pieni matka keskustaan. Majoitumme hotelliin kolmeksi yöksi ja nautimme yhteisen illallisen. 20km

2. pv KIOVA

Tutustumme paikallisoppaan johdolla tähän 1600-vuotiaaseen miljoonakaupunkiin, joka sijaitsee kauniin Dnepr-joen laaksossa kukkuloiden ympäröimänä. Kiovan 400-luvulta alkavasta historiasta kertovat lukuisat kirkot ja luostarit. Nykyaika sulautuu historiallisiin maisemiin trendikkäissä kahviloissa ja uusien liikekeskusten moderneissa rakennuksissa. Näemme myös keskusaukio Maydenin, joka on ollut useiden mellakkojen ja joukkomielenosoitusten päänäyttämönä, viimeksi Ukrainan kriisin aikana. Yhteinen päivällinen.

3. pv TŠERNOBYL

Tänään lähdemme paikallisoppaan johdolla jännittävälle retkelle Tšernobyliin ja matkustamme ajassa taaksepäin aina vuoteen 1986, jolloin 26.4. tapahtui kaikkien aikojen vakavin ja tuhoisin ydinvoimalaonnettomuus, kun voimalan reaktorissa suoritettiin uuden järjestelmän testausta. Koe ei kuitenkaan mennyt odotetusti, vaan ydin lähti ylikuumenemaan, eikä sen sammutusprosessi toiminut. Ilmaan vapautui puhki sulaneista rakenteista runsaasti säteilyä, joka kulkeutui tuulten mukana laajoille alueille. 12 tunnin retkellä tutustumme Tshernobyl ja Pripyatin alueeseen. Päivän aikana yhteinen lounas.

4. pv KIOVA - MINSK

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Valko-Venäjää ja sen pääkaupunkia Minskiä. Rajanylityksen jälkeen tie paranee huomattavasti ja saavumme Minskiin päivällisaikaan. Majoitumme hotelliin neljäksi yöksi. 570km

5. pv MINSK

Tutustumme kaupunkiin paikallisoppaan johdolla. Kaupunki tunnetaan majesteettisista aukioistaan ja lukuisista puistoistaan. Kaupungissa asuu n. 1,8 miljoonaa ihmistä ja sijaitsee Svislatsjoen varrella Minskin kukkuloiden kaakkoisrinteellä. Minskin alue on ollut asuttua ainakin 800-luvulta alkaen. Kaupungin nimi mainitaan historiallisissa dokumenteissa ensimmäisen kerran vuonna 1067 ja sitä pidetäänmyös kaupungin perustamisvuotena. Kaupunkia hallitsivat vuoroin Kiovan, Puolan ja Liettuan ruhtinaat. Vuoden 1793 Puolan jaossa Minsk liitettiin osaksi Venäjän valtakuntaa. Yhteinen päivällinen.

6. pv MIRIN LINNA

Tänään retkeilemme Mirin linnaan, se valittiin vuonna 2000 Unescon maailmanperintöluetteloon. Linnan rakentaminen alkoi 1400-luvulla goottilaiseen tyyliin. Herttua Illinitš sai rakennustyöt valmiiksi 1500-luvun alkupuolella. Noin vuonna 1568 linna siirtyi Radvilan herttuasuvun haltuun. Rakennus viimeisteltiin renessanssiajan arkkitehtuurityylillä. Muurin itä- ja pohjoisseinää vastaan rakennettiin kolmikerroksinen palatsi. Linna entisöitiin 1800-luvun lopussa sen oltua melkein vuosisadan hylättynä ja kärsittyä vakavia vahinkoja Napoleonin aikana. Rakennus sai tuolloin myös vaikutteita barokkiarkkitehtuurista. Linnaa korjattiin ja restauroitiin perusteellisesti joulukuuta 2010 edeltäneen 27 vuoden aikana. Linnasta on tullut 2000-luvulla suosittu kansallinen ja kansainvälinen matkailunähtävyys. Yhteinen päivällinen.

7. pv MINSK

Mielenkiintoisten päivien jälkeen on mukava ottaa rennosti ja nauttia vapaapäivästä. Voit tehdä ostoksia, käydä museoissa, nauttia pitkän lounaan. Yhteinen päivällinen.

8. pv MINSK - VILNA

Jatkamme matkaa kohti Liettuaa ja sen pääkaupunkia Vilnaa. Rajamuodollisuudet tehtyämme Vilnaan on vain lyhyt matka. Majoitumme keskustahotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. 180km

9. pv VILNA

Aamupäivällä teemme opastetun kaupunkikierroksen Vilnassa, näemme mm: vanhaa kaupunkia joka on yksi suurimmista keskiaikaisista vanhoista kaupungeista Pohjois-Euroopassa sekä on pikkukatuineen, kahviloineen ja puistoineen erittäin kaunis paikka varsinkin kesäaikaan ja nähtävyys Mjo itsessään. Tutustumme myös kansanmurhan uhrien museoon eli KGB-museoon, joka kertoo Neuvostoliiton miehityksen synkistä ajoista. Rakennuksessa voi tutustua erilaisten mm. salakuuntelusta ja vastarintatoiminnasta kertovien näyttelyiden lisäksi rakennuksen tyrmiin. Yhteinen illallinen.

10. pv VILNA - PÄRNU

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Latviaa. Päivän aikana ohitamme Riikan kaupungin. Iltapäivällä saavumme Viroon ja sen kesäpääkaupunkiin Pärnuun. Yhteinen päivällinen. 480km

11.pv PÄRNU - TALLINNA - HELSINKI

Aamiaisen jälkeen matkaamme Via Baltiaa pitkin Tallinnaan. Tallinnasta seilaamme Suomenlahden yli Helsinkiin nopealla laivalla. Mahtava matka takana, jota on mukava muistella vielä pitkään.


MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018