Matka Veijalainen

Vanha Porvoo ja Suomenlinna

HAIKON KARTANO
12.-14.8.2018 | 3 PÄIVÄÄ

Porvoon vanha kaupunginosa on ainutlaatuinen. Mukulakivikatujen varsilta löytyy erivärisissä vanhoissa taloissa sijaitsevia pikkuputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita sekä kiinnostavia museoita. Mäen päällä Vanhan Porvoon sydämessä näkyy Porvoon Tuomiokirkko. Sen tapahtumarikas historia juontaa juurensa 1300-luvun vaihteesta. Vuosisatojen saatossa kaunis kirkko on palanut viisi kertaa. Punaiset ranta-aitat toivottavat matkailijat tervetulleiksi Vanhaan Porvooseen, niin ne ovat tehneet jo 300 vuotta. Alunperin kauppatavaran varastoina toimineet varastoaitat ovat edelleen ja vahvasti Porvoon tunnusmerkki, ne tunnetaan koulukirjoista ja ne halutaan nähdä aina uudelleen – ja ikuistaa valokuviin. Aitoissa on nykyään ravintoloita ja joitain kauppoja, mutta suurin osa on yksityisiä.

Myös Suomenlinna ja Helsinki tulevat tutuiksi tällä matkalla. Itsenäinen Suomi täytti 100 vuotta 2017 ja koko sen itsenäisyyden ajan Helsinki on ollut meidän pääkaupunkimme. Onkin korkea aika tutustua kesäiseen, merelliseen Helsinkiin opastetulla kiertoajelullamme, joka käsittää pää- kaupunkimme tärkeimmät nähtävyydet. Ja tietysti tutustumme Helsingissä ollessamme myös Suomenlinnaan, joka liitettiin maailmanperintö- luetteloon vuonna 1991 esimerkkinä 1700-luvun eurooppalaisesta linnoitusarkkitehtuurista. Sekä itse linnoitus, että siellä sijaitseva kuivatelakka olivat sen ajan huippusaavutuksia ja tutustumme niihin kävelykierroksellamme.

Majoittuminen Hotelli Haikon Kartanossa, jossa voi virkistäytyä kylpylän altailla ja saunoissa. Hieno uutuusmatka Porvooseen ja Helsinkiin ja totta kai Suomi nousuun -teemalla.

Matkan kohokohdat

  • Vanha Porvoo
  • Haikon kartano
  • Suomenlinna
  • Ihanat ruokailut

HINTA: 315 € / hlö / 2 hh, 1 hh lisä 120 €

HINTA SISÄLTÄÄ:

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
  • Hotellimajoituksen 2hh
  • Matkaohjelman mukaiset ruokailut, 2 aamiaista,1 illallinen ja 1 lounas
  • Opastetut kaupunkikierrokset Porvoo ja Helsinki

MATKAOHJELMA

1. pv PORVOO

Puolenpäivän maissa saavumme Porvooseen ja aloitamme tutustumisen Porvoon vanhaan kaupunkiin opastetulla kierroksella Porvoon Tuomiokirkon tapahtumarikas historia juontaa juurensa 1300-luvun vaihteesta. Yksi merkittävimmistä vaiheista on vuonna 1809 kirkossa pidetyt Porvoon valtiopäivät, joista käynnistyi Suomen autonomian aika. Kierroksen jälkeen majoittuminen Hotelli Haikon Kartanoon 2 yöksi, nykyinen Kartanon päärakennus on professori Armas Lindgrenin piirtämä ja se on vuodelta 1913. Kartanon kylpylä on uusittu keväällä 2016! Illan aikana voi virkistäytyä kylpylän altailla ja saunoissa. Buffet -päivällinen kartanossa.                                       

2. pv HELSINKI - SUOMENLINNA

Aamiainen kartanorakennuksessa. Lähdemme kohti Helsingin kauppatoria, josta risteilemme lautalla Suomenlinnaan. Opastetulla kävelykierroksella kuljetaan historiallisilla paikoilla Susisaaren ja Kustaanmiekan alueella ja kuullaan linnoituksen värikkäistä vaiheista. Kierroksella tutustutaan mm. Suureen linnanpihaan ja aikoinaan maailman suurimpiin kuuluneeseen kuivatelakkaan. Kierroksen päätteeksi nautimme lounaan Suomenlinnassa. Palattuamme takaisin kauppatorille tutustumme Helsinkiin opastetulla kaupunkikierroksella. Kierroksen aikana näemme mm. Uspenskin katedraalin, Tuomiokirkon, Sibelius-monumentin, Mannerheim patsaan. Illaksi palaamme takaisin Haikon kartanoon.

3. pv PORVOO

Aamiainen kylpylän maukkaasta aamiaispöydästä. Puolenpäivän
maissa aloitamme kotimatkan monta kokemusta rikkaampina.

MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018