Matka Veijalainen

Ähtäri - Tuuri

Hotelli Mesikämmen | 2 päivää

17.-18.8. Kysy lisäpaikkoja toimistosta!

Kesäinen matka Etelä-Pohjanmaan maakunnan suosituimmille nähtävyyksille. Ähtärin eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Puistossa on noin 60 eri eläinlajia, joista tunnettuja ovat erityisesti karhut, tämän kesän uutuutena pandat. Suurin osa eläimistä on havumetsävyöhykkeelle tyypillisiä, talviseen ilmastoon sopeutuneita lajeja. Karhujen lisäksi puistossa on esimerkiksi ahmoja, susia ja ilveksiä sekä erittäin uhanalaisia lumileopardeja, jotka Korkeasaaren eläintarha lahjoitti Ähtärin eläinpuistolle 30-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2003. Lisäksi puistossa on useita lintulajeja. Majoitumme tunnetussa hotelli Mesikämmenessä, jonka rentouttavassa kylpylässä nautit saunan lämmöstä ja altaiden virvoittavasta voimasta, hoito-osastolta saat mm. luontaishoitoja, turvehoitoja sekä hierojan palvelut. Hotelli Mesikämmenessä vierailija astuu luonnon ”sisään”. Hotellin pääkäytävän varrella peruskallio ja betonirakenteet on jätetty näkyviin. Jyhkeällä luonnonkivipinnalla näkyy kiven elävyys. Ulkopuolelta katsoen hotellin ilmavat puurakenteet asettuvat sopusointuun ympäröivän luonnon kanssa. Arkkitehdeille tärkeät luonnonläheisyys, vapaat muodot ja rakenteellisten ratkaisujen esille tuominen näkyvät hotellirakennuksessa kautta linjan. Kesän parhaat ostokset teemme Alavuden Tuurissa, pienessä tuhannen asukkaan kylässä sijaitseva Kyläkauppa on myynniltään, valikoimaltaan ja pinta-alaltaan Suomen suurin tavaratalo. Keskisen kantasuvun esi-isä, Kustaa toimi jo 1800-luvulla kulkukauppiaana Tuurin kylän harvaan asuttujen kuntien alueella ja tätä perinnettä jatkoivat hänen jälkeläisensä kahdessa polvessa ennen kuin ensimmäinen kiinteä kyläkauppa perustettiin vuonna 1946. Kyläkauppaa ja sen ympärille kasvanutta lähes sadan yrityksen kauppakylää ja sen ainutlaatuista ja välitöntä tunnelmaa on mahdotonta kuvata sanoin. Lähde mukaamme tämän kesän uutuusmatkalle Suomi nousuun -teemalla.

Matkan kohokohdat:

  • Ähtärin eläintarha
  • Tuurin kyläkauppa
  • Suomenkesä
  • Pandat

Hinta 215€ / hlö / 2hh, 1 hh lisä 50 €

Hinta sisältää:

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen
  • Majoituksen 2hh
  • Puolihoitoruokailut 1 aamiainen ja 1 illallinen
  • Matkaohjelmassa mainitut sisäänpääsyt

MATKAOHJELMA

1. pv ÄHTÄRI

Saavumme puolenpäivän maissa Ähtäriin ja aluksi tutustumme luonnonmukaiseen eläinpuistoon. Kierros puistossa on helppo kulkea ja vaihtelevan mukava. Voit valita kahdesta reitistä, pidempi reitti on 3 kilometriä ja lyhyempi noin kilometrin. Koko kierroksella näet noin 60 eri eläinlajia, joista tunnettuja ovat erityisesti karhut ja pandat. Reitti kulkee luonnon siimeksessä, jonka varrella on mm. laavu makkaranpaistoon ja kahvioravintola. Vierailun jälkeen majoitumme Mesikämmen- hotelliin, joka on aivan kivenheiton päässä. Illalla nautimme yhteisen päivällisen.

2. pv ÄHTÄRI - TUURI

Maukkaan aamiaisen jälkeen suuntaamme Tuuriin, jonka pienessä kylässä sijaitseva Kyläkauppa on Suomen suurin tavaratalo ja samalla myös matkailunähtävyys. Jo yli 40 vuotta osakeyhtiönä toiminut Kyläkauppa on kasvanut vuosien varrella huimasti sekä kooltaan että valikoimaltaan. Suomen halvin hintataso, onnistunein valikoima ja ystävällisin palvelu takaavat asiakastyytyväisyyden. Ostokset linja-autoon lastattuamme aloitamme kotimatkan iloisina ja onnellisina, olemmehan viettäneet päivän Onnenkylässä.


MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018