Matka Veijalainen

Baltian, Puolan ja

Prahan joulutorit

4.-11.12.2018 | 8 päivää

Riika 1 yö, Vilna 2 yö, Varsova 1 yö, Krakova 2 yötä, Praha 1 yö

Tämän matkan aikana kuljemme Baltian läpi leppoisasti ajellen aina Tatravuorille asti ja koemme Baltian maiden monimuotoisuuden. Tutustumme maiden tunnetuimpiin nähtävyyksiin, rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin yöpymällä neljässä eri maassa. Matkan mieleenpainuvimpia kohokohtia ovat mm. Puola on Euroopan edullisimpia maita ja ostosmahdollisuuksia löytyy kaikista kaupungeista. Pääsemme myös maistelemaan paikallisen keittiön herkkuja, mitä maittavimmilla aterioilla. Matkan lopulla jatkamme matkaa vielä Tšekin pääkaupunkiin Prahaan ja tutustumme tähän sadan tornin upeaan kaupunkiin ja sen joulutoreihin.

Matkan kohokohdat

 • Lukuisat joulutorit
 • Wieliczka, yksi maailman vanhimmista suolakaivoksista
 • Jasna Goran luostari Musta Madonna
 • 100 tornin Praha

Hinta 1090 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 250 €  

HINTA SISÄLTÄÄ

 • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla (Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
 • Matkaohjelmassa mainitun laivamatkan
 • Laadukkaat hotellimajoitukset 2hh
 • Lento Praha-Helsinki turistiluokassa
 • Puolihoitoruokailut
 • Kaupunkikierrokset Riika, Vilna, Varsova, Krakova ja Praha
 • Matkanjohtajan palvelut

LISÄMAKSULLISIA RETKIÄ

 • Puolipäiväretki Wielickan vanhalle suolakaivoksella 40€


1. pv HELSINKI - RIIKA

Ylitämme Suomenlahden nopealla Tallinkin Star luokan aluksella. Tallinnaan saapumisen jälkeen matkaamme Pärnun kautta Riikan lahden rantaa seuraillen Latviaan ja sen pääkaupunkiin Riikaan. Majoittuminen hotelliin ja nautimme päivällisen. 

2. pv RIIKA – VILNA

Riika tunnetaan maailman ensimmäisen koristellun joulukuusen kotipaikkana. Joulutori sijaitsee Vanhassakaupungissa, jossa joulutunnelmaan johdattavat iloinen joulumusiikki, markkinakojujen herkut ja edulliset käsityöt sekä muut lahjatavarat ja tietenkin värikkäästi koristellut joulukuuset. Aamupäivä aikaa vanhassa kaupungissa ja joulutorilla. Iltapäivällä ajelemme Liettuaan ja sen pääkaupunkiin Vilnaan. Majoittuminen hotelliin ja päivällinen. 290km

3. pv VILNA

Aamupäivällä teemme opastetun kaupunkikierroksen Vilnassa, näemme mm. vanhaa kaupunkia, joka on yksi suurimmista keskiaikaisista vanhoista kaupungeista Pohjois-Euroopassa ja on pikkukatuineen, kahviloineen ja puistoineen erittäin kaunis paikka varsinkin kesäaikaan ja nähtävyys jo itsessään. Raatihuoneen aukio on joulumarkkinakojujen täyttämä, kadut ja rakennukset juhlavalaistu sekä kauniiden rakennusten ikkunoissa tuikkivat joulun valot ja kynttilät. Liettualaiseen jouluperinteeseen kuuluvat myös monipuoliset ja vaihtelevat seimiasetelmat. Päivällisen nautimme tunnelmallisessa Belmontas mylly ravintolassa.

4. pv VILNA – VARSOVA  

Aamiaisen jälkeen jatkamme kohti Puolan pääkaupunkia, Varsovaa. Iltapäivällä kaupunkiin saavuttuamme tutustumme nähtävyyksiin paikallisen oppaan johdolla. Käymme mm. kauniissa Lazienki-puistossa, tutustumme toisessa maailmansodassa lähes kokonaan tuhottuun kaupungin historialliseen keskustaan sekä kävelemme vanhassa kaupungissa, missä 1600- ja 1700 -luvun arkkitehtuurin kukoistuskausi on luotu uudelleen. Kaupunkikierroksen jälkeen majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. 500 km

5. pv VARSOVA – KRAKOVA

Aamiaisen jälkeen jatkamme kohti Puolan hengellistä pääkaupunkia Czestochwaan. Vierailemme Puolan tärkeimmässä pyhiinvaelluskohteessa pauliinilaisluostarissa, jonka Unkarista saapuneet pauliinalaismunkit nimesivät Jasna Goraksi, kirkkaaksi vuoreksi, Budassa sijainneen samannimisen luostarinsa mukaan. Vuonna 1382 perustettu luostari sisältää tärkeän ihmeitä tekevän ikonin Neitsyt Marian, joka kuvaa Jumalan äitiä, Jeesus-lapsen kanssa. Lähes viisi miljoonaa pyhiinvaeltajaa ja matkailijaa kunnioittavat vuosittain ikonia ja se on tärkeä pyhiinvaelluskohde aina keskiajalta lähtien. Kuvaan liitetään ihmetekoja, jotka ovat näkyvissä Jumalan äidin poskessa. Vierailun jälkeen jatkamme matkaamme Krakovaan. Tänään on mahdollista lähteä opastetulle kiertokäynnille Wieliczkan yli 800 vuotta vanhalle suolakaivokselle, mikä on ensimmäisiä Unescon maailmanperintöluetteloon hyväksyttyjä kohteita. Suolakaivoksessa huipentumana on kuuluisa maan alle täysin suolasta veistetty Prinsessa Kingan kappeli, joka on vaikuttavin suolakaivosmiesten suojelija. Vierailu kaivoksessa on samalla myös suolahoito. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen.

6. pv KRAKOVA

Teemme kävellen kaupunkikierroksen paikallisoppaan johdolla ja tutustumme Krokavan kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin kuten Mariankirkkoon, Puolan kuninkaiden hallinto-ja asuinpaikkaan Wawelin linnaan, Vanhankaupungin torin Verkahalliin, mikä jatkaa edelleen vuosisatoja kestänyttä kauppaperinnettä. Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Loppupäivä onkin sitten vapaata aikaa tehdä ostoksia, nauttia kuppi kahvia Vanhan kaupungin torilla, Rynek Glownylla tai vierailla vaikka museoissa. Krakovan vanhassa keskustassa kaikki paikat ovat kävelyetäisyydellä.

7. pv KRAKOVA - PRAHA

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa jälkeen suuntaamme kohti Tsekkiä ja pääkaupunkia Prahaa. Teemme opastetun kaupunkikierroksen tähän upeaan 100 tornin kaupunkiin. Kierroksen aikana tutustutaan kävellen Prahan historialliseen keskustaan ja Vanhankaupungin toriin sekä sen ympäristöön. Yhteinen illallinen. 530 km

8. pv PRAHA – HELSINKI 

Aamu vapaata aikaa nauttia kaupungin jouluisesta tunnelmasta. Prahan parhaat joulutorit löytyvät Václavin aukiolta sekä vanhan kaupungin torilta raatihuoneen kupeesta. Niissä on pienen kylän verran kauniita myyntikojuja, jotka tarjoavat maistuvia herkkuja sekä kauniita seimiä ja värikkäitä koristeita. Illalla lennämme suoralla lennolla Helsinkiin.


MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018