Matka Veijalainen

Keisarinna Sissin jäljillä

2.-8.6.2018 | 7 päivää | Itävalta, Slovakia, Unkari

Lähde mukaamme kokemaan kesäisen Itävallan, Slovakian ja Unkarin toinen toistaan kauniimmat pääkaupungit. Wienin aitoon oikeaan Sacher kahvilaan on herkkusuiden pakko päästä! Ja sen välittömässä läheisyydessä on eräs Wienin kuuluisimpia ostoskatuja eli Kärtner Strasse, jossa voi tehdä tuliaisostoksia itselle tai kotiin viemisiksi. Tietysti tutustumme myös Wieniin opastetulla kaupunkikierroksella ja näemme sen vaikuttavimmat ja kuuluisimmat rakennukset kuten Pyhän Tapanin kirkon, Oopperan, Hofburgin linnan ja monet kauniit puistoalueet. Bratislava on idyllinen pieni pääkaupunki Tonavan varrella. Hotellimme sijaitsee vanhassa kaupungissa. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme kaupungin monivaiheiseen historiaan ja kukkulalla olevaan linnaan. Budapestiä kutsutaan Itä-Euroopan Pariisiksi sen mahtavan arkkitehtuurin, leveiden puistokatujen ja monien viheralueiden ansiosta. Kaupungin lukuisat historialliset rakennukset, upeat sillat, kauppahallit sekä monet muut asiat heijastavat Budapestin ainutlaatuista historiaa ja kertovat kukin oman tarinansa. Matkaohjelman olemme rakentaneet niin, että matkan varrelle tulee monia mielenkiintoisia ja upeita kohteita sekä kaupunkeja, myös päivittäiset ajomatkat pysyvät lyhyinä. Lentomatkat teemme nopeasti suorilla lennoilla.

Matkan kohokohdat

 • Wienin kaupunkikierros
 • Sacher-kakkukahvit
 • Gellert Kylpylähotelli
 • Gödöllö linna

Hinta: 1290 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 250 €  

Hinta sisältää:

 • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
 • Lennon turistiluokassa välillä Helsinki – Wien, Budapest – Helsinki
 • Laadukkaat hotellimajoitukset 2hh
 • Puolihoitoruokailut
 • Opastetut kaupunkikierrokset Wien, Budapest, Bratislava
 • Matkanjohtajan palvelut
 • Pääsylippu Sissi-museoon

Lisämaksullisia retkiä:

 • Gödöllö linna 35€
 • Risteily Wien - Bratislava 45€
 • Schönbrunnin linna ja puutarha 35€

MATKAOHJELMA

1. pv HELSINKI - WIEN

Lähdemme Helsingistä suoralla Finnairin lennolla kohti Itävaltaa ja sen upeaa pääkaupunkia Wieniä. Tutustumme kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin paikallisen oppaan johdolla. Wien on Itävallan pääkaupunki sekä yksi osavaltioista. Se sijaitsee Tonavan rannalla. Runsaalla 1,6 miljoonalla asukkaallaan se on Itävallan suurin kaupunki, kuten se on myös Itävallan kulttuurin, talouden sekä politiikan keskus. Vierailemme kaupunkikierroksen aikana myös Sissi-museossa. Majoitumme hotelliin ja yhteinen illallinen.

2. pv WIEN

Vapaapäivä, jolloin voi tutustua omatoimisesti tähän mahtavaan kaupunkiin. Wienin keskustaa kiertää kehäkatu, Ringstrasse, jonka varrella ja sisäpuolella sijaitsevat kaikki tärkeimmät arkkitehtoniset ja historialliset nähtävyydet, joten ydinkeskusta on hyvin pienellä alueella. Tänään järjestämme halukkaille retken Schönbrunnin linnaan ja puutarhaan. Illallinen.

3. pv WIEN - BRATISLAVA

Päivän aikana suuntaamme kohti Slovakian pääkaupunkia Bratislavaa, joka sijaitsee Slovakian lounaisosassa Tonavan varrella ja sillä on yhteinen raja kahden naapurivaltion, Itävallan ja Unkarin kanssa. Tänään on mahdollista lähteä lisämaksulliselle Tonavan jokiristeilylle Wienistä Bratislavaan. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen.

4. pv BRATISLAVA

Bratislava on väkiluvultaan maan suurin kaupunki. Bratislava on Slovakian poliittinen, kulttuurinen ja taloudellinen keskus. Siellä on mm. Slovakian presidentin, parlamentin ja hallituksen toimitilat. Teemme kaupunkikierroksen paikallisoppaan johdolla. Iltapäivä jää vapaata aikaa tutustua vanhan kaupungin saloihin omatoimisesti. Yhteinen illallinen.

5. pv BRATISLAVA - BUDAPEST

Aamupalan jälkeen otamme suunnaksi Unkarin ja sen lumoavan pääkaupungin Budapestin. Saavuttuamme keskustaan tutustumme paikallisoppaan johdolla tähän ihastuttavaan kaupunkiin, jonka Tonava jakaa kahteen osaan: läntiseen Budaan, jonka puolella on korkeita kukkuloita ja itäiseen Pestiin, joka taas on alavaa tasankoa. Budapestin kaupunkikuvaa hallitsevat metsäiset Budan kukkulat, Tonava ja sen sillat, Margitinsaari ja Pestin puoleinen joenranta. Kukkuloista ovat vaikuttavimpia Gellértinvuori ja Linnavuori, jonka huipulla on Budan linna ja keskiaikainen kaupunginosa. Pestin puolen nähtävyyksiä ovat Parlamenttitalo, Pyhän Tapanin kirkko ja Andrássy út -katu. Tonavan rannat, Linnavuori ja Andrássy út on valittu Unescon maailmanperintöluetteloon. Majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen.

6. pv BUDAPEST

Tänään järjestämme lisämaksullisen retken Gödöllön barokkityyliseen linnaan, jonka Antal Grassalkovich rakennutti 1700-luvun puolessa välissä. Gödöllőn kaupunki palatseineen on yksi suosituimmista kohteista Budapestin lähistöllä. Kuningatar Elisabet, joka tunnetaan paremmin Sissinä, suosi Unkaria ja vietti paljon aikaa Gödöllőn palatsissa. Yhteinen illallinen.

7. pv BUDAPEST - HELSINKI

Nähtyämme useita ihania Keski-Euroopan kaupunkeja on hyvä suunnata kotimatkalle. Lennämme Budapestistä Helsinkiin suoralla lennolla.


MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018