Matka Veijalainen

Saimaan kierros

25.-26.6.2018, 2 päivää

Mikkeli - Lemi - Imatra - Punkaharju – Savonlinna

Suur-Saimaan kierros on matkailureittien kuningatar ja reitti, joka jokaisen on joskus koettava. Reitti kiertää sinisenä siintävän Saimaan rantoja halki kylien, kaupunkien, luonnon ihmeiden ja kulttuurimaisemien. Matkan varrelle jää Järvi-Suomen vilkkaimmat kaupungit Mikkeli, Lappeenranta, Imatra ja Savonlinna, joissa jokaisessa on runsaasti nähtävää. Matkaamme Saimaan mielenkiintoisimpiin kohteisiin nauttimaan hyvistä paikallisista ruoista ja nähtävyyksistä. Tsaarinaikaan, 1800-luvun lopulla, Imatrankoski oli suuri nähtävyys Euroopassa, kuten juuri rakennettu Eiffel-tornikin. Vuoksi-joen koskessa ei vielä tuolloin ollut siltaa, joten joki piti ylittää veneellä kiertämällä tai vaijerirataa pitkin. Kosken yli rakennettiin silta 1892, joka helpotti liikkumista. Euroopan suurin koski padottiin vuonna 1929, jonka jälkeen vettä on juoksutettu satunnaisesti vanhaan koskiuomaan koskinäytöksissä. Paikalliset torit antavat ihania makuelämyksiä sekä risteily Saimaalla on mukava tapa viettää kesäpäivää. Lähde mukaamme tämän kesän hienolle matkalle Suomi nousuun -teemalla.

Matkan kohokohdat:

  • Lounas Kippurasarvessa
  • Imatran valtionhotelli
  • Punkaharju
  • Saimaan risteily

Hinta: 215 € / hlö / 2hh, 1 hh lisä 50 €

Hinta sisältää:

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen
  • Majoituksen 2hh
  • Puolihoitoruokailut, aamiainen ja särälounas
  • Opastetun kiertoajelun Savonlinnassa
  • Matkaohjelmassa mainitut sisäänpääsyt
  • Sisävesiristeilyn

MATKAOHJELMA

1.pv MIKKELI – LEMI – IMATRA

Matkan aloitamme tutustumisella Mikkelissä Kenkäveron vanhaan ja tunnelmalliseen pappilamiljööseen. Lounastamme Lemin Kippurasarvessa särää, joka on tuhatvuotisen perinteen mukaisesti valmistettua lammasherkkua. Hidas kypsytys takaa suussa sulavan makunautinnon. Lemiläiseen tapaan särää nautitaan hartaasti ja niin monta kierrosta kuin maistuu ja jaksaa syödä.

Imatralla tutustumme jo tsaarin aikana suosittuun luonnon nähtävyyteen Imatran koskeen. Saamme nauttia linnamaisen Valtionhotellin vieraanvaraisuudesta. Majoitumme Valtionhotelliin kylpylärakennukseen kahden hengen huoneisiin. Majoittumisen jälkeen voi tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai nauttia hotellin palveluista. Yhteinen lounas Lemissä.

2.pv IMATRA – SAVONLINNA

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Savonlinnaa, matkamme kulkee Punkaharjun kauniissa kansallismaisemissa ja tutustumme myös Luston metsämuseon moninaiseen näyttelyyn. Savonlinnan historian värikkäät vaiheet kuulemme paikallisen oppaan johdolla. Kierroksen jälkeen tutustumme Saimaaseen sisävesiristeilyllä aidon sisävesilaivan kyydissä. Näemmekö saimaannorpan – toivottavasti. Illaksi saavumme kotiin.

MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018